__portfolio_cat_tekst__

Milieu

Niet voor niets een apart hoofdstuk, het milieu. Dit is geen marketingverhaaltje van een corporate, wij zijn daadwerkelijk bezig met het reduceren van stikstof, CO2 en onze voetafdruk. Op onderstaande vijf onderwerpen proberen wij een voortdurend lagere impact te maken op het milieu.
  1. Kwaliteit
  2. Lokale productie
  3. Transport
  4. Keten van levering
  5. Energieverbruik

Kwaliteit - De beste manier om minder te produceren is door duurzame langlevende produkten te maken. Onze armaturen hangen op veel plekken al net zolang als wij bestaan, zonder dat ze aan vervanging toe zijn. Sommige hoge kwaliteit LED chips functioneren 20 jaar. Onderdelen die aan vervanging toe zijn zijn door hoe wij ontwerpen eenvoudig te vervangen. Soms bouwen we gaslampen of halogeen armaturen om tot LED. De hoge kwaliteit van onze materialen en armaturen zijn onze grootste bijdrage aan het milieu.

  1. Lokale productie - Nederlandse produktiekwaliteit staat hoog aangeschreven in de wereld. We produceren onze lampen in Nieuwegein in onze eigen fabriek. Door lokale productie hoeven wij geen voorraad aan te houden, zodra er nieuwe armaturen nodig zijn kunnen wij snel produceren. Aluminium is daarnaast makkelijk te hergebruiken. En u kunt er zeker van zijn dat wij geen werknemers uitbaten. U bent op afspraak altijd welkom om ons werkproces te zien.

Transport - Wat transport betreft besparen wij het milieu door zo min mogelijk onderdelen uit verre hoeken van de wereld te halen. Daar waar dat wel nodig is, zoals bij enkele LED chips of drivers, selecteren wij onze leveranciers mede op hun milieubeleid en maatregelen. Ons eigen transport proberen wij zoveel mogelijk electrisch te doen. Verder hebben we geen voorraadhoudende distributeurs die spullen ontvangen, opslaan en weer doorvervoeren met alle gepaarde extra vervuiling.

Keten van levering - Bij al onze leveranciers kijken wij naar hun productieketen. Als ze hun producten maken onder dubieuze werkomstandigheden, zijn de onderdelen niet welkom. Als de produkten in Nederland of Europa gemaakt kunnen worden, kiezen we voor die mogelijkheid. Het is hoog tijd dat er minder schepen op stookolie onze kant opkomen.

Energieverbruik - LED is duurzaam, vaak scheelt het factor 3 tot 5 in het wattagegebruik en dus energiekosten maar ook CO2 uitstoot. Led kun je ook lang gebruiken, vaak meer dan 50.000 uren. Verder houden wij ons actief bezig met het tegenhouden van lichtvervuiling, we doen bijvoorbeeld mee aan projecten om ’s nachts minder openbare verlichting aan te hebben staan.

 

Deze site gebruikt cookies om statistieken bij te houden. Gaat u hiermee akkoord? Ja | Nee

Bel of mail ons!

Proliad LED Lighting
Archimedesbaan 22
3439 ME, Nieuwegein
info@proliad.com
+31 (0)85 - 87 69 548
   
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.
Open van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. Bezoek geschiedt alléén op afspraak.