__portfolio_cat_tekst__

Downlighters, wat doen ze?

Een downlighter is een LED lamp die geïntegreerd is in het plafond en een egale gloed geeft over een ruimte. Een LED downlighter verdeelt het licht gelijkmatig. Hierdoor ontstaat een goed verlichte en voor het oog groter lijkende ruimte. Downlighters zijn anders dan LED spotlights waarbij het licht echt als spot wordt gebruikt en dus minder egaal wordt verdeeld. Downlighters creëren door een gelijkmatige verdeling extra ruimte en geven een zacht licht. Ze zijn minder fel dan gewone LED spotlights en zorgen daardoor niet voor lelijke schaduwen in ruimtes. De mogelijkheden met downlighters zijn eindeloos.


Waarvoor wordt een LED downlighter gebruikt?

Downlighters worden voornamelijk gebruikt in plafonds en komen zo ook aan hun naam. Het licht van een LED downlighter schijnt van boven naar beneden en de lichtbron schijnt dus letterlijk “down”. Naast plafonds worden downlighters ook gebruikt in muren, vloeren en of trappen. Ook de badkamer en keuken zijn ruimtes waarbij deze lampen perfect kunnen worden gebruikt. Doordat het licht gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld is downlight ook ideaal voor kleine ruimtes met lage plafonds of ruimtes met weinig zonlicht. De egale verdeling van het licht geeft een natuurlijk en zacht effect en maakt een ruimte een stuk lichter en daarmee ook groter.

VOORDELEN VAN DOWNLIGHTERS

Naast dat downlighters ruimtes groter laten lijken hebben ze nog meer voordelen zoals een erg laag energieverbruik. LED downlighters hebben een lange levensduur. Ze gaan veel langer mee dan gewone spaarlampen of halogeen lampen. Downlighters geven in vergelijking met gewone lampen meer licht per watt, omdat ze minder fel zijn en dus het licht egaler verspreiden. Dit geeft een lichtere ruimte en daarom is er dus minder watt nodig. Downlight LED lampen zijn dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Bij Proliad vind je meerdere LED downlighters, geschikt voor veel doeleinden. Wilt u een advies op maat? Ook dan helpen we u graag!

 

Bel of mail ons!

Proliad LED Lighting
Vrijkenstraat 18
6088 PA, Roggel
info@proliad.com
+31 (0)4 75 - 44 44 20
Volg Proliad LED Lighting op FaceBook   
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.
Open van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. Bezoek geschiedt alléén op afspraak.
 
Deze site gebruikt cookies om statistieken bij te houden. Gaat u hiermee akkoord? Ja | Nee